BITCOIN SCHOMMELDE NET TOT $10.900 EN ANALISTEN DENKEN DAT DE KORTE TERMIJN UPSIDE WAARSCHIJNLIJK IS…

  • Bitcoin heeft ongeveer $10.700 geconsolideerd in het afgelopen aantal dagen na het raken van $10.200 begin deze week.
  • De munt schommelde net hoger in combinatie met een positieve openstelling in erfenismarkten.
  • De prijs van BTC is nu $10.900, de hoogste prijs in ongeveer een week voor de toonaangevende cryptocurrency.
  • Analisten denken dat Bitcoin ruimte heeft om zich uit te breiden naar de bovenkant, omdat het weerstanden in de hoge 10.000 dollar herovert.
  • Tijdens de verhuizing werden miljoenen geliquideerd over de margeplatforms.
  • Dit suggereert dat er enkele handelaren waren die kort voor de openstelling van de legacy-markten waren gepositioneerd.

BITCOIN HAS ROOM TO MOVE TO THE UPSIDE

Analisten denken dat Bitcoin op korte termijn hoger zal reiken.

Een analist deelde net de onderstaande grafiek, die het belang van de lopende verhuizing hoger laat zien. Bitcoin die nu hoger breekt, zo suggereert de grafiek, zal betekenen dat het snel zal bewegen om de weerstand te testen op $11.200-11.400, waar de cryptocurrency vele malen lager lag tijdens bearish retracements in augustus.

De grafiek merkt wel op, dat na een rally naar dat niveau, het zou kunnen terugkeren naar ongeveer $10.600. Dit is in overeenstemming met een sentiment dat gedeeld wordt door andere analisten dat Bitcoin waarschijnlijk in de periode van de marktcyclus zal consolideren in plaats van een vaste richting vast te stellen.

Gelukkig kunnen de vooruitzichten van Bitcoin op middellange termijn somber zijn.

Josh Olszewicz, een analist bij Brave New Coin, meldde zojuist dat Bitcoin’s één week durende MACD voor het eerst sinds april rood is geopend. Dit suggereert dat de heersende trend op de middellange termijn bearish zou kunnen zijn, ondanks de recente prijsactie opwaarts.

Een correctie op middellange termijn zou in overeenstemming zijn met de normale onzekerheid die de markten rond de tijd van de presidentsverkiezingen zien, samen met de seizoensgebonden zwakte die vaak in oktober en november te zien is.