Tutkimus: 89% huolehdi siitä, mikä tapahtuu heidän salaukselleen heidän kuolemansa jälkeen

Millennials ja Zoomers ovat vähiten todennäköisiä salaussijoittajille suunnitteilla digitaalisia omaisuuksiaan, jos he kuolevat odottamatta.

Suurimmalla osalla nuorempia salaustekniikan haltijoita ei ole minkäänlaista suunnitelmaa siirtää digitaalista omaisuuttaan kuollessaan

Erään kyselyn keskuudessa suoritettuun 1150 osallistujaa lokakuun 2019 ja kesäkuun 2020 polttohautaus instituutin suurin salauskarttaluettelon haltijoiden huolissaan siirtämästä varojaan kuoltuaan, mutta suuri osa ei käytä testamenttien, säätiöiden tai asianmukaista ohjeita edunsaajille. Instituutin mukaan tämä valmistelun puute johtuu salausvaroihin keskittyvien kiinteistöpalveluiden puutteesta ja hallituksen sääntelyn puutteesta.

Tutkimuksessa rekisteröitiin 89% sijoittajista, jotka ilmoittivat olevansa huolestuneita jollain tasolla siitä, siirretäänkö salaustekniikan omaisuus perheelleen tai ystävilleen heidän kuolemansa jälkeen. Vastaajien mukaan he eivät “olleet lainkaan” huolissaan.

Kuitenkin nuoremmat sukupolvet – 18–40-vuotiaat – eivät todennäköisesti ole millään tavalla suunnitelleet digitaalista omaisuuttaan siirryttäessä. Ainoastaan 65% vuosituhansista ja 41% zoomareista kertoi jättäneensä jonkinlaiset ohjeet digitaaliseen omaisuuteensa. Vanhemmat sukupolvet – 86% X-sukupolven ja 94% Bitcoin Code – ilmoittivat aikovansa siirtää salaustekniikansa.

Tuhkauslaitos

Niille, jotka ilmoittivat laatineensa suunnitelman, suurin osa – 65% – sanoi, että he jättivät ohjeet omaisuudelleen kodin ympärille, missä väitetysti edunsaaja voisi löytää ne helposti. Vain 2% käytti ”turvallisia” ratkaisuja, kuten tallelokeroita, ja 32% ilmoitti käyttävänsä USB-tikkuja tai tietokoneita ohjeiden säilyttämiseen.

Tutkimuksessa todettiin, että salakirjoituksen haltijat käyttivät neljä kertaa vähemmän todennäköisesti perintöpäätöksiä – 7% verrattuna 32%: iin muista kuin salakirjoittaja-sijoittajista – tulosta instituutti nimitti ”melko hälyttäviksi”.

Kadonnut digitaalinen omaisuus

Kremaation instituutin Adam Binstockin mukaan tutkimus suoritettiin sen jälkeen, kun ”kuultiin omaisuudellaan kuolleiden ihmisten kauhu tarinoista”.

Cryptocurrency-vakuutusyhtiö Coincover arvioi, että lähes 4 miljoonaa Bitcoin ( BTC ) – yli 37 miljardia dollaria – on käytännössä poissa liikkeestä käyttöoikeuden menettämisen jälkeen.

Yksi kuuluisimmista tapauksista, joissa suuri joukko oletettavasti kuoleman jälkeen kadonneita digitaalisia omaisuuksia esiintyy, on peräisin Gerry Cottenilta, QuadrigaCX: n perustajalta. Kun hän kuoli Intiassa vuonna 2018, siirtämättä koskaan avaimia 145 miljoonan dollarin rahakkeisiin, monet epäilivat hänen olevan väärentänyt oman kuolemansa . Siitä lähtien Ontarion arvopaperikomitea on kuitenkin puhunut ja sanoi, että vaihto oli itse asiassa Cottonin luoma Ponzi-järjestelmä.

Toinen tapaus vuonna 2017 koski miestä, joka keräsi suuren määrän Bitcoin-rahaa Coinbaseen, mutta kuoli jättämättä jälkeensä perheelleen ohjeita siitä, miten päästä niihin. Perhe pystyi esittämään todisteita hänen kuolemastaan ja heidän suhteistaan alustaan saada rahat. Jos Bitcoinia ei olisi pidetty yhdysvaltalaisessa pörssissä tai jos hän ei olisi ollut itse Yhdysvaltain kansalainen, prosessi olisi voinut olla monimutkaisempi.

Jotkut yritykset ovat käynnistäneet palvelut näiden ongelmien ratkaisemiseksi. Inheriti, digitaalinen omaisuusperintöpalvelu Safe Haven -alustalta, on nyt beetaversio ja käynnistyy pian. Kremaation instituutin raportissa todetaan, että McLeod Law -asianajaja Matthew Burgoyne uskoo, että AI-pohjaisia kolmansien osapuolien palveluita, jotka hallitsevat yksityisiä avaimia kuolemantapauksessa, kasvaa.

Kremaation instituutti koostuu asiantuntijoista, avustajista ja tutkijoista, jotka ”luovat tärkeitä resursseja elämän loppua varten yksilöille ja perheille”.